Steve Jobs, kısaca şöyle diyor: Bilgisayar programlamayı herkes öğrenmeli. Çünkü bu, size düşünmeyi öğretir.
NBA yıldızı Chris Bosh, Facebook’un ilk kadın mühendisi Ruchi Sanghvi, Microsoft’un kurucusu Bill Gates veya Will.i.am de aynı fikirde. Teknoloji akıl almaz bir hızla gelişirken, tüketici konumundan üretici konumuna geçenler, büyük farklar yaratıyor. Çocuğunuz bilgisayar teknolojileriyle ilgili bir meslek istemiyor olabilir.
Basketbolcu, ressam, doktor ya da psikolog olmak istemesi neyi değiştirir? Kod öğrenmek, mesleğini daha iyi yapmasını sağlayabilir mi? Kesinlikle! Üstelik, yaşam kalitesini artırmak için ona yol da gösterebilir. Nasıl mı? Düşünme becerilerini geliştirmek, problem çözmek ve yaratıcı düşünmek.. Evet, bunların tümü kod yazmayı öğrenerek gerçekleşebilir.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Analitik düşünme becerileri kazandırır.
Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
Problem çözme yeteneğini artırır.
Sistematik düşünmesini sağlar.
Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.
Robotik Ve Kodlama Eğitimi Çocuklara Ne Vadediyor?
Robotik ve kodlama, günümüzün eğitim ve iş dünyasının en belirgin özelliklerini bir araya getiren bir eğitim olarak her geçen yıl daha fazla çocuğun ve yetişkinin ilgisini çekiyor. Teknik açıdan robot geliştirmeyi ve bu robotlara komutlar vermeyi öğrenen çocuklar, robotik ve kodlama eğitimi boyunca ekip olarak birlikte öğrenmeyi de deneyimliyor. Robotların kendine özgü işletim sistemleriyle tanışan çocuklar, teknoloji üretmeye en ileri seviyede başlıyor.
21. yüzyılın en dikkat çeken alanlarından olan robotik ve kodlama, STEM alanlarına teşvikin artmasıyla çok daha önemli bir konuma geldi. Geleceğe yön veren teknolojilerin ilk adımlarının atıldığı bu eğitim alanlarında çocuklar teknik bilgilere ek olarak çok değerli bilgiler ediniyor: problem çözme becerisi, işbirliği, yaratıcılık, proje planlama ve yürütme.
Bugün kodlama, sosyal bilimlerden mühendisliğe kadar her alanda kullanılıyor. Bu kullanım alanının yaygınlaşacağı ve çok daha kapsamlı hale geleceği aşikar. Bu nedenle, önümüzdeki onyıllarda herkesin kodlama bilmesi gerekecek. Bu da günümüzün çocuklarının ve gençlerinin özellikle iş hayatına atıldığında başarılı olmak için kodlama bilgisine ihtiyacı olacağı anlamına geliyor.
(Yazılar cicicee.com ve abainnolab.com adreslerinden alıntıdır.)